Välj en sida

Webbstrategi 2022 – Se till att få med SEO i din strategi

jul 19, 2022

Här listar vi några av de viktigaste SEO-trenderna att hålla koll på för din webbstrategi.

1. Att ha med SEO i din budget!
Så krasst är det, många företag har inte ens en tydlig post i sin marknadsplan eller budget för SEO, tyvärr blir det ofta bara en slant om det blir något över när annat fått sitt. Utan tvekan beror det på att mycket av marknad fortsattstyrs av mer traditionella beslutsfattare.

2. Gör det enklare för dig och jobba med lokalt SEO
Det verkar att så många som 30% av alla mobila sökningar är lokalt orienterade, det är ett starkt skäl att jobba med med lokalt sök och synlighet lokalt på Google ihop med de orter där du har verksamhet eller kundupptagning.

3. Förbättra webbplatshastigheten
Webbplatshastigheten har länge varit med som SEO trend, och SEO trender 2022 är inte annorlunda. När fler och fler använder Google på språng, oavsett om det är på laptop eller på mobil, har det blivit avgörande med snabba webbplatser.

Slutsats av SEO trender för din webbstrategi 2022
Få upp SEO på agendan, jobba med lokalt sök och säkerställ en stabil och snabb drift. Lycka till med ditt SEO-arbete och din webbstrategi under 2022!

Webbstrategi 2023 – Syns i flera kanaler

Här kommer några bra punkter för en webbstrategi för 2023. Kanske det viktigaste att jobba med Innehållet som publiceras i rätt kanal och som är anpassat till målgruppen. Bli synlig i sökmotorer med SEO-insatser Se till att bekanta dig med SEO – det vill säga...

läs mer

En webbstrategi för 2022 vad bör den innehålla?

Vad är en webbstrategi? En effektiv webbstrategi bygger på att stödja affärsidén och leverera rätt budskap, till rätt kund och vid rätt tidpunkt. Börja med att inventera hur din webbplats fungerar. Hur ser situationen ut idag och vad är visionen. En bra webbplats ska...

läs mer

5 enkla tips hur man tar fram en webbstrategi

Med en webbstrategi blir det enklare att fokusera på rätt saker och genomföra digitala satsningar som hjälper dig nå dina verksamhetsmål. En webbstrategi bör skräddarsys för att passa och de som utnyttjar den på ett korrekt sätt får flera fördelar. Webben har dessutom...

läs mer

Webbstrategi – Börja med varumärke och målgrupp

Webbstrategi – Börja med varumärke och målgrupp Eftersom det är logotypen och varumärket som bär företaget så måste varje strategi för marknadsföring börja med att definiera varumärket och de olika målgrupper som finns. Ett starkt varumärke stärker din position och...

läs mer